עיצוב נגיש יוצר התאמה של המרחב הדיגיטלי

עיצוב דיגיטלי נגיש הוא הדרך האולטימטיבית להכללה ולהצלחה עסקית. ׳נגישות׳, מבחינת העיצוב הדיגיטלי, היא תפיסה המתייחסת לפרקטיקה שבה הופכים את האתרים, האפליקציות והמוצרים הדיגיטליים האחרים, לשימושיים עבור אנשים רבים, כולל בעלי מוגבלויות המתמודדים עם לקות שמיעה, לקות ראייה או עם הפרעה קוגניטיבית, נוירולוגית או פיזית. שילוב הנגישות בעיצוב הדיגיטלי הכרחי לא רק בגלל האחריות החברתית או החובה לעמוד בתקנות המדינה, אלא גם כעדות למחויבות של המותג שלכם לשוויון ולהכללה.

אייל קליין, מומחה דיגיטל ומורשה נגישות השירות, מצביע על היתרונות הרבגוניים של עיצוב נגיש:

שיפור חווית המשתמש

עיצוב נגיש מועיל לכל המשתמשים ולא רק לבעלי מוגבלויות. תכונות נגישות (כמו ניווט ברור, גופנים קריאים ופריסות עמוד פשוטות), משפרות את חוויית המשתמש הכוללת. הגישה האוניברסלית של העיצוב הדיגיטלי מבטיחה שכלל המוצרים הדיגיטליים יהיו יעילים וישביעו את רצונו של הקהל הרחב.

הגדלת טווח השוק

כאשר עסק דיגיטלי נותן מענה לצרכיהם של כלל המשתמשים, הוא מקבל הזדמנות להגיע לטווח רחב יותר של לקוחות פוטנציאליים. אחרי הכול, מיליוני אנשים בעולם חיים עם מוגבלויות והתעלמות מעיצוב נגיש פירושה התנכרות לפוטנציאל שמציע נתח שוק גדול מאוד.

  • שיפור קידום אתרים ונראות מקוונת

חשוב להיות מודעים לעובדה שמנועי חיפוש (כמו גוגל או ספארי) מעדיפים אתרים נגישים. למעשה, התכונות שהופכות את האתר לנגיש יותר (כמו טקסט חלופי לתמונות ותמלול של סרטונים), משפרות גם את קידום האתר(את ה-SEO). זה כשלעצמו מוביל לנראות טובה יותר ולדירוג גבוה יותר בתוצאות החיפוש.

  • ציות לחוק וצמצום הסיכונים

במדינת ישראל, כמו במדינות רבות אחרות, יש חוקים ותקנות המחייבים נגישות דיגיטלית, או במילים אחרות "הנגשת אתרים". עיצוב האתר או האפליקציה מתוך מחשבה על נגישות, שומר על העסק מפני סיכונים משפטיים או תביעות פוטנציאליות.

  • שיפור המוניטין והמותג

מותגים המתעדפים נגישות נתפסים בעיני הלקוחות כאחראיים חברתית. כלומר, הנגישות משפרת את תדמית המותג שלכם, יוצרת מוניטין טוב יותר, ובכך מובילה להגדלת האמון ונאמנות הלקוחות.

מהן עקרונות הליבה של עיצוב דיגיטלי נגיש?

עיצוב נגיש כולל כמה עקרונות מרכזיים:

  • הכללה (Inclusivity): עקרון זה מתייחס לנגישות שמציעים מוצרים דיגיטליים, כולל מגוון מכשירים וטכנולוגיות מסייעות, המאפשרת לכל אדם להשתמש בהם, גם לאנשים עם סוגים שונים של יכולות ומוגבלויות.
  • שימושיות (Usability): עקרון זה מדגיש את האינטראקציה ואת הניווט האינטואיטיבי, ומתייחס לקלות שבה המשתמשים יכולים ללמוד ולהפעיל את המוצר הדיגיטלי.
  • חדירות (Permeability): רכיבי המידע וממשק המשתמש צריכים להיות מוצגים למשתמשים בדרכים שיאפשרו להם לתפוס ולהבין אותם. זה נעשה למשל באמצעות מתן חלופות טקסט לתוכן שאינו טקסטואלי (כמו וידאו) או יצירת תוכן שניתן להציגו בדרכים שונות, כך שכלל המשתמשים יוכלו לראות ולשמוע את התכנים בתנאים המתאימים להם.

לבסוף, נגישות דיגיטלית היא הבסיס ליצירת חוויות דיגיטליות כוללניות, והיא מתייחסת ליצירת סביבות, מוצרים ושירותים דיגיטליים שכל האנשים, בלי קשר ליכולות ולמגבלות שלהם, יוכלו להשתמש בהם ולהבין אותם בקלות.

שתפו עם חברים
שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בווטסאפ
תמונה של מאור בן יעקב

מאור בן יעקב

מייסד הפורטל, יזם, ומומחה לשיווק דיגיטלי לעסקים, כותב הבלוג.

אולי יעניין אתכם גם:

נתיבות דיגיטל