איך למצוא קבלן מקצועי לביצוע שיפוץ דירה בנתיבות?

נכון לתחילת 2024, מספר התושבים בנתיבות הוא כ-52,000. העיר מתאפיינת במאזן הגירה חיובי, ולמעשה נמצאת בצמרת הישובים במדינה מבחינת הרצון של ישראלים לעבור אליה ביחס למספר העוזבים אותה. בשנים הקרובות צפויה העיר, שמהווה מרכז לקיבוצים ולמושבים בצפון הנגב המערבי, לצמוח עוד יותר, וזאת אחרי שרשות מקרקעי ישראל אישרה תוכנית לבניית לא פחות מ-32,000 יחידות דיור בנתיבות. עוד לפני מימוש התוכנית שכר הדירה בעיר נמצא במגמת עלייה, וכל הנתונים האלה מובילים למסקנה מתבקשת: כדאי מאוד לשפץ דירות ישנות בנתיבות – בין אם למטרת מכירה, בין אם כדי להשכיר את הנכס ובין אם על-מנת לשדרג את רמת החיים.

המפתח לשיפוץ מוצלח הוא בחירה נכונה של הקבלן שיוביל את הפרויקט, ובכתבה זו תמצאו 4 טיפים מועילים שיעזרו לכם להגיע לאיש המקצוע הנכון.

1. לבדוק בפנקס הקבלנים

משרד הבינוי והשיכון מנהל רישום של קבלנים בכל ענפי הבנייה וההנדסה, לרבות ענף השיפוצים. רישום של קבלן שיפוצים כחוק מעיד על כך שהוא בעל ניסיון של לפחות 5 שנים, וכמו כן שאין לו עבר פלילי ושהוא לא פושט רגל (כלומר לא נמצא בהליך חדלות פירעון).

בנוסף, קבלן שיפוצים רשום כפוף לפיקוח של רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון, ולכן יקפיד על מילוי כל ההתחייבויות שהוא לוקח על עצמו (כדי שהרישום המשמעותי מבחינתו לא יימחק). בהתאם מומלץ להיכנס לפנקס הקבלנים (שמפורסם באתר של משרד הבינוי והשיכון), ולחפש שם קבלנים בענף השיפוצים שפועלים בנתיבות או בדרום הארץ.

2. לאסוף המלצות (אמינות!)

דרך נוספת להגיע לקבלן שיפוצים אמין ומקצוען היא המלצות – בתנאי שגם הן אמינות. כלומר, מגיעות מאנשים שאתם סומכים עליהם, ועוד דגש חשוב הוא שהם ביצעו שיפוץ בעצמם (המלצות מהסוג של "הוא עשה שיפוץ אצל שכן של אח שלי ויצא פצצה" עלול להיות לא אמינות מספיק).

עוד המלצה בקשר לחוות דעת היא לבקש כמה שיותר פרטים: האם הקבלן עמד בלוח הזמנים המובטח, האם העבודה בוצעה תוך שמירה על השקט, האם הוא סייע בבחירת מוצרים רלוונטיים (למשל מרצפות) והוזיל את העלות שלהם? ועוד.

3. לבקש תיק עבודות

קבלני שיפוצים מנוסים יכולים מן הסתם להציג תיק עבודות. בקשו לראות פרויקטים, ובפרט כאלה בעלי מאפיינים דומים לשיפוץ הדירה שלכם. בדרך זו תוכלו להתרשם ישירות מהיכולות של כל איש מקצוע בתחום, ולהבין אם הוא מתאים גם לשדרוג הנכס שלכם. אפשר גם לבקש לדבר עם אחד הלקוחות הקודמים, כדי לקבל עוד מידע לפני ההחלטה המשמעותית.

4. להתעקש על חוזה חתום ומפורט

עוד טיפ חשוב הוא לא לוותר על חוזה חתום שבו מפורטות כל ההתחייבויות שקבלן השיפוצים השמיע באוזניכם. יש לכלול בחוזה את רשימת הפעולות שיבוצעו, פרטים לגבי חומרי הגלם שישמשו לכל פעולה, לוח זמנים מדויק וכן את פריסת התשלומים – שצריכה להתאים לקצב התקדמות הפרויקט.

שתפו עם חברים
שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בווטסאפ
תמונה של מאור בן יעקב

מאור בן יעקב

מייסד הפורטל, יזם, ומומחה לשיווק דיגיטלי לעסקים, כותב הבלוג.

אולי יעניין אתכם גם:

נתיבות דיגיטל