׳לוקליזציה׳ מתייחסת לתהליך של התאמת המותג לדרישות התרבותיות, הלשוניות, המשפטיות והאחרות המאפיינות את שוק היעד המקומי. מותגים גלובליים מפורסמים דואגים לכך שאנשים בכול רחבי העולם, בין אם הם גרים בנתיבות או בסאן חואן איביזה, יוכלו תמיד להשתמש בשפתם כשהם משתמשים בשירותים של אובר או של Airbnb בשפתם, וליהנות מחוויית משתמש מותאמת אישית להעדפות ולציפיות שלהם.
העולם הגלובלי מנגיש לא רק מוצרים ושירותים אלא גם עובדים, כמו אלה המגיעים לישראל מצוידים באשרות עובדים זרים כדי לעבוד בארץ באופן חוקי במסעדות, בסיעוד, בבניה ועוד. אבל במאמר זה נתמקד במשמעות הלוקליזציה של מוצרים ושירותים בעולם הגלובלי!
מהי לוקליזציה?
האינטרנט הצליח להפוך מגוון עצום של מוצרים ושירותים לנגישים ביותר ברחבי העולם. המשמעות היא הזדמנויות גלובליות רבות יותר לעסקים מקומיים, שיכולים היום לבצע מכירות גם בשווקים הבינלאומיים.
עם זאת, ההליך להפיכת המותג המיוצר בחו״ל לרלוונטי עבור לקוחות פוטנציאליים בשווקי היעד המקומיים, הוא מורכב למדי. בלי קשר למיקום הקהילה על פני הגלובוס, הצרכנים המקומיים מצפים לחוויה חלקה ואישית לאורך כל מסע השופינג שלהם. וזה המקום שבו נכנסת לתמונה הלוקליזציה.
לוקליזציה היא למעשה תהליך של התאמת המוצרים או השירותים לשפה ולתרבות של שווקי היעד השונים. למה הכוונה? למשל, בעל חנות בנתיבות יכול למכור מוצרים מחו״ל המותאמים במיוחד לקהל המקומי בארץ.
משימת הלוקליזציה, מה היא כוללת?
לוקליזציה היא משימה מאתגרת שחורגת בהרבה מעבר לתרגום של הטקסט לעברית, כדי למכור את המוצר בישראל. למעשה, הלוקליזציה כוללת שינוי של מגוון היבטים והתאמתם לשוק היעד המקומי, כמו:
- תכונות המוצר
- תמונות וגרפיקה
- התייחסויות תרבותיות (סמלים, אייקונים וכו׳)
- פורמטים של תאריך ושעה
- תמחור, מטבע ואמצעי התשלום
- יחידות המידה
- ציות לחוק ולרגולציה המקומית
- מיתוג ומסרים
לוקליזציה – כיצד היא מועילה לעסקים?
מהי החשיבות של לוקליזציה המשתמשת בשפת המקום עבור עסקים גלובליים?
ובכן, ההתרחבות הבינלאומית דומה לגילוי אוצר מדהים של הזדמנויות. ככול שבסיס הלקוחות של העסק רחב יותר, כך העסק יכול לשגשג ולצאת למסעות חדשים ומלהיבים מעבר לים.
עם זאת, למרות ההבטחה המפתה שמציעה הלוקליזציה של המותג, יש עסקים שעדיין מהססים לאמץ אותה בגלל סיכונים ומורכבויות, כמו למשל חשש כי הלוקליזציה של המוצר או השירות תגרום להגדלת תקורת הניהול ותאט את המחזור הפיננסי. כתוצאה מכך, עסקים אלה עשויים לתהות אם בכלל כדאי להם להשקיע בלוקליזציה כל כך הרבה זמן ומשאבים.
למרות שתמיד יש מחיר לעשיית עסקים, אם חברה כלשהי שואפת להרחיב את טווח ההגעה הגלובלי שלה, היא פשוט לא יכולה להרשות לעצמה לעקוף את הלוקליזציה. כדי להצדיק את ההשקעה של החברה במסחר הגלובלי, עליה להבין את חשיבות הלוקליזציה לעשיית עסקים בינלאומיים.
לבסוף, לוקליזציה מקלה על הכניסה לשוק הבינלאומי. אחרי הכול, התייחסות לניואנסים התרבותיים ולהעדפות השפה, יכולה להפחית את הזמן שייקח ללקוחות פוטנציאליים להתחבר למוצר או לשירות שמציע העסק הבינלאומי, ובסופו של דבר תעזור לעסק להשיג אחיזה בשוק הבינלאומי במהירות רבה יותר.