לימודים אקדמיים בנגב הם חוויה הוליסטית: גם רכישת מקצוע מבוקש, גם העשרת הידע באופן כללי וגם חיבור לאזור שובה לב ולאוכלוסייה המגוונת שחיה בבאר שבע, שדרות, נתיבות ושאר הישובים בחלק הדרומי של ישראל. לקראת התחלת הלימודים במכללת ספיר או באוניברסיטת בן גוריון יש כמה וכמה דברים שכדאי לעשות כדי להגיע מוכנים לחוויה, ואחד מהם הוא פטור מאנגלית.
היתרונות של הפטור מאנגלית בלימודי התואר הראשון
פטור מאנגלית באוניברסיטה או במכללה חוסך לכל סטודנט או סטודנטית זמן לא מבוטל. במהלך הלימודים לתואר, תגלו שזמן הוא משאב יקר ערך במיוחד. הלימודים מחייבים השקעה, גם בשיעורים וגם אחריהם, בחלק מהמקרים צריך לפנות זמן גם לעבודה כדי לממן את הלימודים ואת המחיה (גם אם בדרום היא זולה יחסית), מן הסתם תרצו גם לבלות ולטייל בכל המקומות היפים בנגב, ולכן חשוב לחסוך זמן בכל דרך אפשרית. עם פטור מאנגלית לא תצטרכו לעבור קורסים בשפה הזו תוך כדי הלימודים לתואר הראשון – חיסכון משמעותי של כמה וכמה שעות יקרות בכל שבוע.
בנוסף, תוכלו להתמקד בלימודים עצמם וכך לקבל ציונים טובים יותר במקצועות הליבה. כשיותר ויותר ישראלים וישראליות מגיעים לשוק התעסוקה עם תואר ראשון, הממוצע הופך למשמעותי ופותח עבורכם עוד דלתות, ובפרט למשרות המתגמלות.
הדרך לפטור מקורסים באנגלית
יש שתי דרכים שמובילות לפטור מקורסים באנגלית באוניברסיטה או במכללה ולכל היתרונות הנ"ל. דרך אחת היא ציון גבוה מספיק בפרק של האנגלית במבחן הפסיכומטרי. לרוב המסלולים באוניברסיטאות ובמכללות ממילא נדרש ציון פסיכומטרי, ואם הפגנתם שליטה ברמה גבוהה בשאלות השונות באנגלית והגעתם לציון 134 ומעלה בפרק הזה – יש לכם פטור. שימו לב: ככל שהציון רחוק יותר מהסף הנ"ל, כך תצטרכו ללמוד יותר קורסי אנגלית בבן גוריון או בספיר. עם ציון של פחות מ-100 למשל נדרשים 3 קורסי אנגלית.
הדרך השנייה לפטור עוברת במבחן אמיר או אמירם. המהות של שני המבחנים האלה זהה: הם בוחנים שליטה אך ורק באנגלית, כלומר המבחן כולל רק שאלות בשפה שגם עולם העסקים וגם עולם המדע משתמשים בה באופן שוטף בכל רחבי העולם. ההבדל בין שני המבחנים הוא באופן הביצוע – אמיר הוא מכתב בכתב ואמירם הוא מבחן מקוון.
איך לקבל ציון גבוה מספיק במבחני מיון באנגלית?
גם במבחן אמיר או אמירם הרף לקבלת הפטור הוא 134, כלומר זה הציון שצריך לשאוף אליו. שני המבחנים כוללים 3 סוגי שאלות: השלמת משפטים, הבנת הנקרא (אנסין) וניסוח מחדש של משפטים. מומלץ לתרגל את כל סוגי השאלות, ולעשות זאת גם בפורמט של מבחן אמיר (שבו אפשר למשל לחזור אחורה ולתקן טעויות) וגם בפורמט של מבחן אמירם (שבו אחרי שמסמנים תשובה לשאלה אי אפשר לחזור אליה). בדרך זו תוכלו לדעת איזו גרסה נכונה לכם יותר ותעזור לכם לקבל ציון מקסימלי – וליהנות מיתרונות הפטור ולימודים יעילים במיוחד בספיר או בבן גוריון.